Voor het laatst iets voor het eerst..

Wanneer deed je voor het LAATST iets voor het EERST……

Laat de vraag eens tot je doordringen: ‘Wanneer heb jij voor het LAATST iets voor het EERST gedaan?’ Hoe lang is dat geleden? Hoe vaak doe je dat nou? En als je het doet, hoe is dat dan voor je?

 

Dan is het nu tijd om in beweging te komen!

Trek je stoute schoenen aan en ga iets voor het eerst doen. Het hoeft niet groot, het moet zelfs klein, anders gebeurt het toch niet. Zo heb ik onlangs mijn bureau anders gezet, waardoor ik nu een prachtig uitzicht heb. Laat je telefoon eens bewust thuis. Stuur je collega geen mail, maar loop even langs.

Het maakt niet uit wat je doet, als het maar anders en positief is. Ga vervolgens bij jezelf na:

Wat heeft dit mij opgeleverd?

Wat was ervoor nodig?

Wil ik hier meer van?

 

Als je jong bent denk je er meestal helemaal niet bij na als je iets voor het eerst in je leven doet. Het is leuk, een nieuwe ervaring. Naarmate je echter ouder wordt zit je steeds meer opgesloten in gewoontegedrag: werken, huishouden, zorg voor anderen, sociale contacten, sporten, on-line zijn, vakanties. En zijn nieuwe uitdagingen steeds zeldzamer of komen helemaal niet meer voor.

 

Dus: kom in beweging, want anders zul je nooit weten waar je blij van wordt. Soms zal je merken dat het heerlijk was, soms zal het tegenvallen. Van belang is dat je je eerste stappen maakt, zodat je je goed voelt over jezelf. Dat motiveert om een volgende keer ook weer in beweging te komen. Net zolang totdat je een nieuwe gewoonte hebt gecreëerd waar je energie van krijgt.

 

Succes met het uitvinden waar je blij van wordt en wat er echt toe doet!

 

Bron: http://waanbrekers.nl/wanneer-iets-voor-eerst-gedaan/