Feed your focus

Feed your focus

Had je verwacht (of stiekem gehoopt) dat je weer fluitend naar je werk zou rijden na het weekend, of dat in de vakantie alle problemen wel opgelost zouden zijn, dat de batterij weer voldoende opgeladen zou zijn om vol energie je studie weer op te pakken?

Wat nu als je merkt dat het niet zo is, het niet lukt…..dat de focus er niet is?

Focus is gemakkelijk als je goed in je vel zit, als je weet waarom je doet wat je doet en als je je vol energie en zelfvertrouwen voelt.

Maar soms is dit niet zo. Er zijn ook periodes dat je gespannen bent of dat er emotioneel iets aan de hand is, en merkt dat je je onmogelijk kunt concentreren. Hoe krijg je dan je focus weer terug?

Door afstand te creëren tussen jou en het probleem stap je er als het ware uit. Op die manier kun je er van een afstand naar kijken. Daardoor lost het probleem zich niet op maar het haalt wel de spanning weg uit je lichaam.

En het mooie is dat er dan ruimte komt om anders te kijken, ruimte voor een heldere blik zonder emotionele vertroebeling. Ruimte voor beweging richting creatieve oplossingen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

En denk maar zo: Een probleem is niets meer dan het verschil tussen je huidige situatie en je gewenste situatie. Dat is alles.
Wanneer je je dus in een situatie bevindt waarin je voelt dat je iets mist dat je graag zou willen hebben of in zou willen zijn, herinner jezelf er dan aan dat er altijd een oplossing is om tot de gewenste situatie te komen.

Ik help je graag creatief denken:-)