Heilzame alleenheid…..De kracht van stilte

Heilzame alleenheid…..De kracht van stilte

Staat jouw telefoon altijd aan en check je ieder uur zeker drie keer je telefoon? Zou je regelmatig willen dat er meer uren in een dag zaten? Zou je bovenstaande vragen anders willen beantwoorden, een betere balans in je leven willen vinden, maar weet je niet hoe?

Je even terugtrekken in de natuur helpt mij om even los te komen van alles en iedereen. Het brengt me van mijn hoofd naar mijn gevoel. Gevoel van rust, vrijheid en een zijn met de natuur (met mijn eigen natuur;-)).

Richt je op de aanwezigheid van het horen van jezelf ipv de afwezigheid van anderen. In deze stilte laat je innerlijke stem zich zachtjes horen.

Even uit de hectiek, terug naar de basis.

Land zachtjes en de leegte om je heen wordt ruimte.

-Wat probeert die fluisterende stem jou te vertellen?

-Welke ruimte voel je ontstaan?

In onze digitale wereld hoeven we steeds minder de deur uit. Binnen is alles mogelijk vanachter een schermpje. Laat je niet vervreemden van de natuurlijke buiten wereld. Het heeft de belangrijke gave om via stilte, rust, ruimte en reflectie te bieden. Iets wat in de drukke wereld vol prikkels niet altijd wil lukken. Buiten geeft je heel natuurlijk toegang tot je innerlijk, essentieel voor groei en bij het maken van keuzes.

 

(bron: heilzame alleenheid; Susan Smit)